Yeni İnşaat Talebi

Yeni İnşaat Talebinde İstenen Belgeler

• İnşaat ruhsatı talebini içerir dilekçe.
    • Dilekçe üzerinde talebin açık olarak belirtilmesi ve yapının tapu kayıtlarının, inşaat adresinin, mal sahibinin tebligat adresinin ve bağlı bulunduğu vergi dairesi , vergi numarası ile telefonunun bulunması gerekmektedir.
    • Tapu kayıtlarına göre maliklerin dilekçeyi imzalaması; vekalet olması halinde vekil olan şahıs tarafından dilekçenin imzalanması ve vekaletname aslı ile birlikte fotokopisinin ibrazı gerekmektedir.
  • Tapu senedi 1aylık vizeli.
  • Sığınak raporu
  • Kadastro aplikasyon krokisi
  • imar durumu (1 aylık vizeli)
  • Harita TUS evrakları
  • Kotlu kroki
  • Gerekli ise trafo belgesi
  • Parsel içinde istinat duvarı yapılması gereken hallerde istinat duvarı projesi
  • Muvakkat yapılar için encümen kararı
    • Yapının müteahhitliği mal sahibince üstlenildiği takdirde: Yapının müteahhitliğinin üstlenildiğine dair noter tasdikli taahhütname (pafta, ada, parsel no'ları belirtilmiş şekilde)
    • Yapı müteahhit tarafından yapılacak ise
      • Kurum sicil numarası
      • Bağlı olduğu vergi dairesi ve sicil numarası
      • Yapım sözleşmesi
  • İmar yönetmeliğinin 60. maddesine göre hazırlanmış:
    • YDK onaylı zemin etüt raporu
    • YDK onaylı mimari 5 takım
    • Mimari proje vaziyet planında yollarla bağlantılı bahçe düzenlemesi gösterir en az 2 adet silüet kesit vermelidir istinat duvarı olması halinde kesit adetleri artırılacaktır.
    • YDK onaylı statik proje- hesapları ile birlikte 5 takım
    • YDK onaylı elektrik projesi (TEDAŞ onaylı 5 takım)
    • YDK onaylı mekanik tesisat projeleri ısı yalıtım raporu ve projesi, kaloriferli ve asansörlü binalarda kalorifer ve asansör projesi ,varsa klima tesisat projesi 5 takım
    • YDK onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri 5 takım
    • YDK onaylı telefon projesi (telefon onaylı 5 takım)
    • Tüm projeler o günkü güncel kanun yönetmelik ve genelgelere uygun olacaktır.
  • Proje müelliflerinin ilgili meslek odasınca düzenlenen sicil belgeleri ve büyükşehir kayıtları
  • Tüm projeler ilgili meslek odalarından vizeli olacaktır.

Yapı Denetim Yasası gereği istenen belgeler

• Yapı denetim kuruluşu izin belgesinin Noter tasdikli sureti
  • Bakanlıkça tasdikli yapıya ilişkin bilgi formu aslı
  • Yapı denetim kurulu ile mal sahibi arasındaki yapı denetimi hizmet sözleşmesi (planlanan şekli ile inşaata başlama ve bitirme tarihleri belirtilecek)
  • Yapı denetim firmasının yapı denetimi üstlendiğine dair taahhütname
  • idarenin açmış olduğu yapı denetim hesabına ,yapı denetim hizmet bedelinin ilk taksidinin yatırıldığına dair banka dekontu.
  • Yapı denetim kuruluşunun imza sirküleri
  • Yapı denetim kuruluşunun yapılacak yapı için görevlendirdiği yapı denetçisi inşaat mühendisi ile yardımcı kontrol elemanlarının ikametgah belgeleri.
  • Görevlendirilen teknik personelin 3194 sayılı yasaya göre devam etmekte olan bir fenni mesuliyet görevinin bulunmadığına dair taahhütname.
  • Yapı müteahhitinin ticaret ve sanayi odası faaliyet belgesi, büyükşehir kaydı, inşaat sözleşmesi.