Coğrafi Konum

Orhaneli ilçesi, Bursa il merkezinin güneyinde bulunmaktadır. Konum itibariyle Kuzey Ege ile Güney Marmara’nın kesiştiği bir noktadadır. Kuzeyinde Nilüfer ve Osmangazi ilçeleri, güneyinde Büyükorhan, güneydoğusunda ise Keles yer almaktadır. Karıncalı beldesi, Göynükbelen beldesi, Ağaçhisar köyü, Akçabük, Altıntaş, Argın, Balıoğlu, Başköy, Belenoluk, Çalaplar, Çeki, Çivili, Çınarcık, Çöreler, Dağ Güney, Deliballılar, Demirci, Dereköy, Dündar, Emirköy, Erenler, Eskidanışment, Fadıl, Firuz, Gazioluk, Girencik, Göktepe, Gümüşpınar, İkizoluk, Kabaklar, Kadıköy, Karaoğlanlar, Karasi, Koçu, Küçük Orhan, Kusumlar, Letafet, Mahaller, Merkez Akalan, Nalınlar, Ortaköy, Osmaniye, Sadağı, Semerci, Serçeler, Sırıl, Söğüt, Şükriye, Süleymanbey, Tepecik, Topuk, Yakuplar, Yenidanışment, Yeşiller, Yürücekler köyleri bulunmaktadır.