Başkan’ın Mesajı

Sevgili Orhaneli'ler

Osmanlının kuruluşuna tanıklık etmiş Kayı Boyu'nun Yörük-Türkmen evlatları ve halen günümüzde öz kültürü ile yaşayan ender yörelerden biri olarak, geleneğini kaybetmeden, geleceğe umutla bakan bir Orhaneli için çalışıyoruz.

Bizler 'Geleceğin Orhaneli'sini sağlam temeller üzerine kurmak amacı ile yola çıktık.Örnek bir kent yaratmak için bir dizi düzenleme ve çalışma gerçekleştirdik. Belediye hizmetlerine ivme kazandırma, halkımızın değişen ihtiyaçlarına cevap verebilme, mevcut kaynakları daha etkin ve erimli kullanabilme amacı taşıyan bu süreçte ; Köy Görünümünden Modern Kente dönüşümü başlattık.

Hizmet ve yatırım planlaması yaparken sadece Orhaneli'yi değil, tüm ,Dağ yöresi'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Orhaneli odaklı 'Cazibe Merkezi' oluşturmak için gerekli altyapı calışmalarını tüm hızla sürdürüyoruz.

Orhaneli'de, 'Vatandaş Odaklı ve Katılımcı' bir yönetim anlayışı ile verimliliği, hizmet hızını arttıracak ve şehircilik bilincini geliştirecek düzenlemelri hayata geçirdik. Geri kalmışlığın kaderimiz olmaması, Bursa'nın geri kalmış Dağ ilçeleri diye anılmamak ve halkımızın doğduğu yerde doyması için tüm imkanlarımızı sefeber ettik halen de ediyoruz. Değişimler ve dönüşümleri kolaylaştırmak için uzun yılların verdiği hizmet eksikliklerini ( Eğitim, Sağlık, Ulaşım) öncelikli olarak ele aldık.

Osmanlı'nın kuruluşundan, Çanakkale savaşlarına, Kurtuluş Savaşı'ndan , Genç Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar geçen her sancılı süreçte, her daim devletimizin ve milletimizin yanında olmak bizim en büyük gurur kaynağımızdır.

Eşssiz doğa kaynakları ile Türkiye'nin değil Dünya'nın en güzel çoğrafyalarından birine sahip olan Orhaneli, sahip olduğu değerleri tarım ve turizm alanlarında değerlendirilmesi için gerekli çalışmalaı başlattık.

Orhaneli vizyon projeleri ile artık zincirlerini kırmış ve elindeki cevherin farkına varmıştır. Hedefimiz; gelişmiş, ekonomik olanakları yüksek, milli ve manevi değerleir güçlü, geleceğe güvenle bakan yarınları inşa etmektir.

Saygılarımla

İrfan TATLIOĞLU