Orhaneli’de dönüşüm başlıyor

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçeyi kalkındıracak olan 12 projeyi, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Tatlıoğlu, “Hazırladığımız 12 projeyle hayalimdeki Orhaneli’yi halkımızla birlikte yeniden inşa edeceğiz. Orhaneli’de dönüşüm başlıyor” dedi.

Göç nedeniyle yıllar içinde kan kaybeden Orhaneli’nin yeniden canlanması için kolları sıvayan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, hazırladığı 12 projeyi düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Orman İşletme Müdürlüğü tesislerinde projelerini basın mensuplarına anlatan Başkan Tatlıoğlu, göçü tersine döndürmek için çalıştıklarını kaydetti. Projelerini başlıklar halinde anlatan Başkan Tatlıoğlu, Bursa-Orhaneli karayolu çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, 2 yıl içinde Bursa’ya ulaşımın 20 dakikaya ineceğinin belirtti.

Yeni kurulacak Küçük Sanayi Sitesi ile 60 civarında olan işyeri sayısının 150’ye ulaşacağını ifade eden Tatlıoğlu, Maden OSB’nin kurulması ile birlikte bu sayının artacağını vurguladı. Yeni Meslek Yüksekokulu binasının tamamlandığını, ufak eksiklerin giderilmesinin ardından binayı Uludağ Üniversitesi’nin devralacağını söyleyen İrfan Tatlıoğlu, ilçede 213 olan öğrenci sayısının bine ulaşacağını kaydetti.

TOKİ Konut Projesi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Tatlıoğlu, 18 blok ve 144 konuttan oluşacak projenin başvurularının sona erdiğini, 88 adet konutun 3+1, 56 adet konutun ise 2+1 olarak planlandığını açıkladı. Bu yılın başında kurulan Orhaneli Limited Şirketi ile profesyonel yatırım yapmayı amaçladıklarını anlatan Başkan Tatlıoğlu, “Ekonomik kalkınma için önemli bir model. Aynı zamanda hizmet verilen iş yerlerini, işletmeci mantığıyla çalıştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tatlıoğlu, toprak analizleri ile verimli yüksek sebze ve meyve üretimi yapmayı amaçladıklarını anlattı. İlçenin çehresini değiştirecek olan önemli projelerden birisinin de yeni meydan düzenlemesi olduğunu belirten Başkan Tatlıoğlu, “Hükümet Konağı yıkılarak, eski hastanenin olduğu bölgeye taşınacak ve bu bölge yeni bir çarşı alanı olarak bırakılacak. Çarşı yeniden planlanarak, yeni bir meydan yapılacak” dedi.

Orhaneli Belediyesi’nin önemli gelir kaynaklarından birinin de bu yıl kurulacak olan güneş enerji santrali olduğunu vurgulayan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 1 milyon Euro’luk bu projenin büyük ekonomik getiri sağlayacağını söyledi. Sağlık turizmi alanında da ilçenin hak ettiği payı alması için çalıştıklarının altını çizen Başkan Tatlıoğlu, kuracakları jeotermal hastane ile bölgenin termal kaynaklarının değerlendirileceğini belirtti. Tatlıoğlu, “Mevcut hastaneye jeotermal hastane eklenecek. Ağaçhisar mahallemizden sıcak su getirilecek. 8 otel yapımı planlanıyor. Yatırımcılar sırada bekliyor. İlçemize ciddi istihdam ve ekonomik getiri sağlayacak” diye konuştu.

Belediyenin vizyon projelerinden birinin de kırsal turizm olduğunu anlatan Başkan Tatlıoğlu, “15 milyon TL’lik bir proje. Turizm acenteleri ve TURSAB ile gerekli görüşmeler yapıldı. Bu projeyle istihdam artışı, ekonomik canlanma ve bölgenin tanınırlığı artacak” dedi. Yeni yaşam alanları projesi hakkında da bilgiler veren Tatlıoğlu, “Yılın her ayında yaşanacak özel bölgeler oluşturulacak. İlçemiz sağlık ve eko turizm merkezine dönüşecek. Alternatif bölgelerde, tarım dışı alanlarda  yeni yaşam merkezleri oluşturulacak” şeklinde konuştu.

Ülkenin ve yörenin milli bir projesi haline gelen Maden OSB ile ilgili son çalışmalara da değinen Başkan İrfan Tatlıoğlu, şunları söyledi: “Bursa’da bütün kurum ve kuruluşların, halkın yani kentin tüm dinamiklerinin onayı ile yapılan özel bir proje. 61 firma fabrika için taahhüt verdi. 13 de müracaat var. Yöremizde 500 milyar dolarlık rezerv ve 900 yıl yetecek kapasite var. İlçemiz maden varlığı yönünden çok zengin. Mermerin yanı sıra krom, linyit, manyezit gibi çok sayıda maden rezervi mevcut. İmaknları kısıtlı olan bir ilçe olduğumuz için devletimizden burada yatırım yapacak madenci ve işadamlarına teşvik ve destek talep ediyoruz” dedi.

Toplantının ardından basın mensuplarını Sadağı Kanyonu’nda ağırlayan Başkan Tatlıoğlu, doğal güzelliklere sahip çıkacaklarını ve geliştirdikleri projelerle bu güzellikleri turizme kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

26.05.2017

Orhaneli’de dönüşüm başlıyor