Orhaneli’de engeller aşılırken ilk hasat yapıldı

Orhaneli Belediyesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım’ adı altında devam eden AB destekli projesi devam ediyor. Proje kapsamında 6 ay süresince sebze yetiştirme atölyesinde eğitim alan 15 engelli birey,  ektikleri marulların hasadını Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte yaptılar. Başkan Tatlıoğlu, “Çok mutluyum. Engelli arkadaşlarımız çok mutlu. Bundan sonrası sözlere sığmıyor.  Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Orhaneli Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü ve 5 ay önce başlayan ‘Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım’ projesi tüm hızıyla sürüyor. 30 engelli bireyin Ağaç İleri ve Sebze Yetiştirme atölyelerinde eğitim almasını amaçlayan proje kapsamında çalışmalar devam ederken, sebze yetiştiriciliği eğitimi alan 15 kursiyer,  belediyenin Paketleme Tesisinin yanındaki arazide ektikleri marulların hasadını Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte yaptılar. Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun da katıldığı etkinlikte 15 engelli kursiyerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

“İnsanları mutlu etmek kadar güzel bir duygu yok”
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, engelli vatandaşların proje kapsamında kurulan atölyelerde sadece mesleki eğitim almadıklarını bunun yanı sıra sanatsal ve eğitsel çalışmalarda yaptıklarını kaydetti. Tatlıoğlu, “İnsanları mutlu etmek kadar güzel bir duygu yok. Gerisi teferruat. Kardeşlerimiz kendi ektikleri tohumların ürünün alıyorlar. Her santimetresinde emekleri var. Güzel gayretleri var. Hiç kimseyi ötekileştirmemek lazım. İnsanlara fırsat verilince neler yapıldığını görüyoruz.  Proje devam edecek. Bu ekibi dağıtmadan bu üretime devam edeceğiz.  Paketleme tesisimizi de aktif hale getirince hem tesisin çalışanları olacaklar hem de üretime büyük katkı koyacaklar. Çok mutluyum. Engelli arkadaşlarımız çok mutlu. Bundan sonrası sözlere sığmıyor. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, “Sayın Belediye Başkanımız problem çözmede çok güzel bir örnek gösteriyor. ‘Başının çaresine kendin bak’ demekle olmuyor. Bu sıkıntılar hepimizin başına gelebilir. Hayatı birlikte yaşamalıyız. Dolayısıyla projeyi yapan ve sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Projeyi yürüten Cavit Zırtlan ise şunları söyledi:
“Daha sağlıklı bir toplum için herkesi engelleri kaldırması gerekiyor. Engelleri kaldırmak ve onlara hak ettikleri değeri verebilmek için de bu tür fırsatları sağlamamız gerekiyor. Önemli bir proje. Sosyal devlet,  sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan başarılı bir çalışma. Kursiyerlerimiz 24 saat evde oturmaktansa burada sosyalleşip, bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Emeklerine sağlık”

Orhaneli’de engeller aşılırken ilk hasat yapıldı