Orhaneli’de otizm farkındalık etkinliği

Orhaneli Kent Konseyi tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu çocuklar ile birlikte renkleri kullanarak, el izleriyle resim yaptılar.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinliğe Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Kamber, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ellerinde, “En Büyük Engel Sevgisizliktir”, “Destek Olmak Elimizde” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, ilçe protokolü ile birlikte hazırlanan panoya, gökkuşağını temsil eden renkleri kullanarak, el izleriyle resim yaptılar.

Etkinlikte konuşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bu farkındalığı ön plana çıkarmak için belediye olarak bu tür etkinlikleri her zaman desteklediklerini söyledi. Engeller konusunda farkındalık yaratmanın önemine değinen Başkan Tatlıoğlu, “Bu çocuklarımızı bağrımıza basıp, yanlarında olduğumuzu her zaman hissettirmeliyiz. Elimizden ne geliyorsa, gelmeyeni de nerden alabiliyorsak oradan alıp bu konuda yardımcı oluruz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise kimsesizlerin kimsesi olmanın asli görevleri olduğunu ifade ederek, “Toplum olarak, hayatı birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Orhaneli’de otizm farkındalık etkinliği