Orhaneli Modern Yüksekokul Binasına Kavuşuyor

Orhaneli Meslek Yüksekokul binasına kavuşuyor

Orhaneli’de faaliyet gösteren Şetat Madencilik tarafından yaptırılan yeni Meslek Yüksekokul binası, 2 ay içinde eksiklerinin tamamlanmasının ardından Uludağ Üniversitesi’ne devredilecek. İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte yeni okul binasında incelemelerde bulundular.

,İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni meslek yüksekokulu binasının eksiklerini tespit ederek, çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun da katıldığı incelemeler sonrası bir açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa’da 20 binin üzerinde öğrencinin meslek yüksekokullarında öğrenim gördüğünü belirtti. Yeni meslek yüksekokulu binasının 24 derslik olarak yapıldığını söyleyen Ulcay, binada, faaliyete geçtikten sonra bin ila bin 500 öğrencinin eğitim alabileceği bir alanın oluşturulduğunu kaydetti.  Meslek yüksekokullarının ülke için önemine değinen Ulcay, “Türkiye’nin kalkınması için meslek lisesi ve meslek yüksekokullarına ihtiyacımız var” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KENDİ EVLATLARIMIZ GİBİ BAKIYORUZ”
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, ilçede eğitim gören üniversite öğrencileriyle kendi evlatları gibi ilgilendiklerini ifade ederek, “Bizim fiziki imkanımız yetersiz olduğu için öğrenci sayımız bu kadar az. Şimdi bu sorunu çözmek için ilçeyi yeniden planlıyorum.  Özellikle planladığımız yeni ilçe meydanının  yüzde 50’sini öğrencilerin ders çalışabileceği, çay içebileceği, sohbet edebileceği yerler haline getiriyorum. Yani Orhaneli’yi yeniden dizayn ederken,  öğrencilerimizi nasıl rahat ve mutlu edebiliriz diye düşünüyoruz ve buna göre planlamalar yapıyoruz” diye konuştu.
Heyet okulda incelemelerini tamamlarken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, binanın yapımında tespit ettikleri eksikliklerin tamamlanmasının ardından, yaklaşık 2 ay sonra  devralacaklarını sözlerine ekledi.

13.04.2017

Orhaneli Modern Yüksekokul Binasına Kavuşuyor