Türkiye Yörük-Türkmen Birliği

Yeniden Diriliş Çalıştayı Orhaneli’de Yapıldı

60 ilden derneklerin oluşturduğu 21 federasyon ve 3 konfederasyon tarafından kurulan Türkiye Yörük Türkmen Birliği'nin Orhaneli'ndeki 3 günlük kuruluş buluşması dünYeniden Diriliş Çalıştayı ile sonuçlandı.Organizasyonunda konfederasyonlar, federasyonlar, dernekler hem bölgesel sorunlarını konuşup tartıştılar, hem de dernekler arası ilişkiler enine boyuna ele alındı.

Cuma günü başlayan çalışmaların ardından cumartesi akşamı kuruluşu resmen ilan edilen Türkiye Yörük Türkmen Birliği'nin kuruluş buluşmasının son günü olan dün de Yeniden Diriliş Çalıştayı yapıldı.

Çalıştaya...

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile birlikte çeşitli üniversitelerden çok sayıda profesör-doçent düzeyinde öğretim üyesi katıldı.

Orhaneli Kaymakamı Hacı Bayram Acar ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın'ın yanı sıra Bilecik Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kırıkkale Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik 3 gün boyunca tüm çalışmaları yakından izlediler.

Geçen yıl Yörük ve Türkmen anlayışının en üst makamı Beylerbeyi unvanını alan ve cumartesi akşamı daTürkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı seçilen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu bildiklerini ifade eden Tatlıoğlu, Türkiye Yörük-Türkmen Birliği kuruluşuna uygun olarak önemli çalışmalara imza atacaktır diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in açılışını yaptığı çalıştaya biz de küçük bir konuşmayla katkı koyduk. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'ın yönettiği paneldeyse akademisyenler araştırmalarıyla bilgilendirmeler yaptılar, katılımcılar da sorunları anlattılar.

Çalıştayda benimsenen bir proje de Yörük Türkmen Etnoğrafya Müzesi oldu.

Çalıştayın sonuç bildirgesinde, ülkede yaşanan sorunlara sessiz kalınmayacağı, Yörük ve Türkmenlere sahip çıkılacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Yörük-Türkmen Şenliklerinin destekleneceği yönünde kararlar çıktı.

Türkiye Yörük-Türkmen Birliği