Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 80. yılında Orhaneli'de saygıyla anıldı. Hükümet Konağı önündeki meydanda düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanımız İrfan Tatlıoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09:05'te sirenler çaldı.İlçe protokolü ve vatandaşlar 2 dakikalık saygı duruşunda bulundular.İstiklal Marşının okunmasının ardından program, İbrahim-Hüsniye Çağlayan İlköğretim okulunda devam etti. Burada düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Atatürk'ün özlü sözleri, Atatürk konulu marşları seslendirirken, günün anlam ve önemini belirten sunum yapıldı.